Mozgásaim színhelye:

Mozgásaim színhelye:

2008. szeptember 6., szombat

Budapest Te csodás!

Tegnap Budapesten autóztam. Na jó, ez így túlzás! Autóval araszoltam, furakodtam, fékeztem és elindultam, szóval mindent csináltam csak nem haladtam. Mentségem csak annyi van, hogy szerettem volna egy kerékpáros utánfutót vásárolni, a fiam pedig az ország egy másik szegletébe szándékozott utazni a Keleti Pályaudvarról, így gondoltam autóval célszerűbb utaznunk. Tévedtem. A Keleti-ig sem volt egyszerű eljutni, de ami utána következett, az a maga volt a pokol. A Budakalászon lévő bringa boltba a 18 órai zárás előtt 5 perccel érkeztem, ami tekintve, hogy 15.30-kor indultam a pályaudvartól, kritikán aluli bizonyítványt állít ki a főváros közlekedési állapotairól. Az a vicces, ha leparkolom az autót, és metróval, hév-vel közelítem meg a boltot kb. egy óra alatt megfutom a távot oda-vissza. Kerékpárral szintén. 35 fokos melegben végig araszolni a városon, úgy hogy néha három lámpaváltás alatt meg sem mozdul az autók sora, mindenkinek az idegeit felőrli. Eddig sem vágytam arra, hogy a fővárosban éljek, de most elgondolkodtam azon, hogy az itt élők, hogy képesek ezt naponta elviselni. Az autók között motorok, robogók és szuicid hajlamú kerékpárosok cikáztak, de ők legalább haladtak. Számomra havonta egy ilyen eset elég lenne, hogy soha többé ne autóval menjek a munkahelyemre. Ez alatt az idő alatt hazaértem volna, ami 130 km-es autózást jelent.A velem együtt állóhelyben pöfögő autók sok tonna káros anyaggal kedveskedtek a városban élőknek, ezzel a saját gyerekeiknek is. Elgondolkodtatott a kocsisorok mellett a járdán, szinte a kipufogók magasságában gyerekkocsiban utazó kisbaba reménytelen helyzete, valamint anyukájának hasonlóan reménytelen elmeállapota. A mellettem elhaladó - valószínűleg radikálisabb vonalat képviselő - biciklis kolléga cinikus "Még több autót!" felkiáltásával maximálisan együtt éreztem. Nem tudom ha valami mindenki számára nyilvánvaló, akkor miért nem lehet ezen változtatni? Ennyire nem érdekel senkit, hogy belefulladunk az autókba? Nem, érdekel senkit a jelen, és a jövő generációk egészsége, sem az a népgazdasági teher amit ez jelent. Nem számít a pazarló életmód, hogy néhányan már csak azért élnek, és dolgoznak, hogy autózhassanak? Miért képesek más nemzetek tenni azért, hogy a mai hibák már ne sújtsák a következő nemzedékeket? Egyáltalán, nálunk miért nem lehet semmit megbecsülni, miért csak az amerikai kultúrát majmoljuk, miért nem alakítjuk ki a saját "agy vezérelt" kultúránkat? Sok kérdés, válasz nélkül.Kerékpáros társunk jelszavához csatlakoznék még én is néhánnyal, illetve egy-két törvény javaslatom is lenne, mert így túl lassúnak érzem a környezet rombolást, ez a átkozott természet képes még regenerálódni is közben!

  • Még több autópályát, völgyhidat, aztán még néhány autópályát, és egy-két völgyhidat, továbbá autópályákat...!
  • A más járművekkel közlekedőket koncentrációs táborba (a rohadt anyjukat!)
  • Minden kerékpárt beolvasztani, és autót készíteni belőlük. Ezzel egyidejűleg a városokban kötelezővé tenni a terepjárók használatát, hiszen erre találták ki őket!
  • A terhes kismamákat kötelezni a legalább napi 200 köbméter kipufogógáz inhalálására! Óvodákat, bölcsődéket csak forgalmas csomópontok mellett szabad létesíteni ezentúl.
  • 2009-től egy autóban csak egy ember utazhasson! Ha valamiért aznap nem szándékozik utazni, akkor is köteles az autót a parkolóban járatni!
  • A buszokból villamosokból gyorsbüféket kialakítani, ahol darált patkányt (McRat)) lehet fogyasztani, színezett városi szennyvízzel (Popsi Kólika))!
  • A vidéki lakosság számára hatalmas füstgenerátorokat kell felállítani, mert még a végén képesek, és túlélik a városiakat.
  • A környező fejlettebb államok összes szemetét megvásárolni, és természetvédelmi területeinken raktározni! A veszélyes hulladékot, mindjárt az északi határainkon kialakított beöntőhelyeken kérjük a folyóinkba juttatni!
  • A bio élelmiszereket azonnal kivonni a forgalomból, helyüket mesterséges, ételnek látszó kemikáliákkal feltölteni.
  • Már az óvodákba kiszűrni a környezet tudatosan gondolkodó gyermekeket, és átneveléssel,( pl. példamutató környezetszennyezés, "Rombold le a bolygót" társas játékkal stb.) kártékony, igazi természetellenség típusú polgárrá kell alakítani őket.
  • Éljen a modern környezetbarát, jövőbe mutató közlekedés!
  • Éljen a "Szép Új Világ!"

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Durva dolgokat írtál, és az bennük a legdurvább, amikor a pesti babakocsis részt olvastam... Meg is ragasztom a bicajom defektes hátsógumiját.
Jó ez a blog!