Mozgásaim színhelye:

Mozgásaim színhelye:

2012. január 8., vasárnap

Álmok, vágyak, remények.

2012 van. Régóta várom ezt az évet. Állítólag világvége lesz (megint), erről nekem csak az a véleményem, hogy túl egyszerű és fájdalommentes lenne az emberiségnek egy kataklizma által elpusztulni. Gyanítom ez sokkal hosszabb folyamat lesz, és ezzel együtt sokkal fájdalmasabb is. Világvége nem lesz, hanem van. Már jelenleg is napról napra hanyatlóban van a világunk, elég ha csak az energiahordozók fogyásának felgyorsulását jelző hírekre, elsősorban áremelésekre gondolunk. A televízió képernyőjén naponta láthatjuk, és saját bőrünkön is érzékelhetjük azt a jelenséget, ahogy a fogyasztói társadalom szükségességét igyekszik mind kétségbeesettebben belénk sulykolni az uralkodó rendszer. De mindezek már a vég napok. Egy valamikor oly csodálatos, és jövőbemutató irányzat végnapjai.
Új év első napjaiban elgondolkodtam újra azon mit szeretnék ebben az évben. Elsősorban biztonságot. Szeretném, ha minden konzerválódna körülöttem így ahogy van. Persze ez csak illúzió, hiszen a változás állandó. A gyerekeink nőnek, változnak, és hamarosan saját röppályára térnek át. Ez aggodalmat kelt bennem, és megkönnyebbülést egyszerre, mert nehéz levetkőznöm az eddigi minden apróságért felelős szülői magatartást, viszont a felelősség fokozatosan rájuk terhelődik a saját életükről egyre inkább ők döntenek, így ez akár megkönnyebbülést is jelenthet(ne). Ebben az évben is van néhány alap tervem, vágyam.
Az idén lejár a kölcsönünk, remélhetőleg már tulajdonunkba kerül az a ház, amit eddigi életünk legnagyobb beruházásának, és munkájának tekinthettünk. Ezért szeretnék néhány jövőbemutató beruházást, átalakítást elvégezni a házunkon, és annak környékén. Gondolok itt egy saját kútra, egy majdani akácültetvényre, amiből a gáz elfogytával, vagy megfizethetetlenné válása után is melegen tarthatjuk a házat. Lecserélem az áramzabáló készülékeinket, többek között ezt a számítógépet is, amelyen jelenleg is dolgozom. Néhány csinosítás a kerten, egy régi álmom a Tour Easy kerékpár beszerzése, és körülbelül ez minden. A többi, már inkább csak elhatározás kérdése.
Szeretnék az idén 10.000 km-t tekerni az évben, ennek részeként a nyáron eljutni Isztambulig kerékpáron.
Mindehhez néhány reményemnek is meg kell valósulnia. Többek között annak, hogy ebben az évben ne derüljön ki az egészségemről semmi, és a kórházakat és orvosokat sikerüljön messzire elkerülni, nem úgy mint az elmúlt évben. Ugyanezt természetesen kívánom a családom minden tagja számára is.
Bizonytalanságot csak a világ jelenti. Ne tudok számolni az országgal, nem tudok számolni az állásommal, fogalmam sincs néhány olyan bekövetkezendő eseményről, ami bármelyik tervemet keresztül húzhatja. De ez eddig is így volt, és ez nem ok arra, hogy ne tervezzek a jövőre.
De hát,ember tervez,....az építésügyi hatóság pedig elbírálja. :)

10 megjegyzés:

Ábrahám Exit Béla írta...

Kívánom, hogy minden összejöjjön a terveid szerint!

aranyos fodorka írta...

Milyen bringa ez itt fent a képen ? Ilyenre szeretnéd lecserélni a mostanit ? Nagyon jól néz ki ! És mi lesz a Szlovénia-beli tervvel ? (ha, mint írod, jövőre Isztambulba készülsz ?)
Mellesleg, ha saját kutat akarsz fúratni, akkor lehet, nem marad pénzed az utazásra - ahogy én az árakat ismerem...

aranyos fodorka írta...

Bocs, nem jövőre, hanem idén készülsz Isztambulba - csak rosszul írtam....

Zéta írta...

Exit! Köszönöm a jókívánságot, remélem az idén többször is sikerül majd együtt tekernünk végre! :)
Aranyoska: Te vagy az első aki azt mondja erre a bicajra, hogy jól néz ki. :) Még nekem sem tetszik maradéktalanul, de valami elképesztően jó, megbízható, és kényelmes. Egy igazi teherhordó öszvér sok ezer kilométeres túrákhoz. Már régóta vágyakozom rá, de az árát meg sem merem mondani, de közel duplája lesz a kútnak az biztos. :). A blogban leírt sok bizonytalanság miatta tervezek távolabbi célpontokat, hiszen a mai állásomból könnyedén elszabadulhatok három hét szabadságra, amíg van. ha viszont a cégünk becsődöl, egyáltalán nem biztos, hogy lesz még valaha ekkora szabadságfokom, a túráim megtervezésénél. Ezért lesz 2012 Isztambul, és ha Isten segít 2013 Nápoly Róma, de ez még nagyon messze van.Szlovénia sincs elfelejtve, de az itt van a "közelben" az egy egy hetes kirándulás alatt is elérhető már. Ha erre sor kerül mindenképpen megkereslek az útvonaltervezéshez.

aranyos fodorka írta...

Nem értelek ! "Még neked sem tetszik maradéktalanul" - írod. Hát szerintem pofára sokkal jobb, mint a mostani. Vagy hát nekem sokkal jobban tetszik. Mert hogy mit tud, az nyilván más kérdés - viszont arról meg azt írod, hogy nagyon megbízható,stb...
Mindegy.
Szívből kívánom, teljesüljenek a vágyaid !

menetszél írta...

Kívánjuk terveid valóra válását, és hozzá jó egészséget!

Zéta írta...

Aranyos fodorka: Én sem értem magam. :) mert vágyom erre a bicajra, hiszen próbáltam, és tudom milyen jó, de ezt a vázat nehezen tudja a szemem megszokni, nekem a mostani fekvőim lényegesen szebbnek látszanak. :)

Menetszél: Köszönöm a jókívánságaitokat, remélem lesz alkalmunk találkozni az idén is
. :)

@X írta...

Kívánom, sikerüljenek a "dolgaitok!"- mindannyiotoknak! (nem okoskodnék...)>> Szerintem a szülői felelősség érzete (?) az sosem csökken!-a megkönnyebbülés sem nagyon.
(mert pl. majd jönnek az unokák)-stb.
Nem tudom, ismered-e egy pécsi (holland) srác régebbi blogját, Isztambulban is járt. Kb. itt tudod megnézni :
Simon Wintermans blogja
További jókat ! :-)

@X írta...

Talán itt

Zéta írta...

@x Köszönöm Neked is a jókívánságokat. Régen jártál errefelé, hiányoltam a hozzászólásaidat. Igaz mostanában én sem írok túl gyakran, ennek egyik oka, hogy a Face Book-os jelenlétem több időt vesz el, és a kisebb szöszeneteimet ott osztom meg.
A bringás kolléga linkje sajnos nem működik, de azért megtaláltam ITT.